18/9 2003  -  23/2 2019
Tack Athena för många fina år
och för allt du lärde oss...

SVCH LP1 Bergliljan Athena  S58066/2003

 

är en lågställd släthårig tik, fulltandad med korrekt bett, vit med bruna tecken (alltså den gamla goda modellen) Jack Russell terrier.

24/4 -08 Nu även ögonlyst UA och patella UA.

Mina syskon flyttade till nya familjer en efter en och jag blev ensam kvar. Dagarna blev veckor och veckorna blev månader, tiden gick och jag var kvar hos uppfödaren, det gick ju ingen nöd på mig, men ändå jag ville ju också flytta hemifrån.

Plötsligt fick jag lite hopp, det var i slutet på april och jag hade blivit sju månader och lite till, kom det  in en bil på gården som jag aldrig sett förut. Fem stycken, en hel familj, rumlade det ur den och jag så min chans, sprang fram till dem viftande på svansen och försökte se tillgiven ut. Det visade sig att dom skulle se på den s.k. B-kullen som Alva hade fått för fem veckor sedan. Väl inne i köket så var det en som satte sig på golvet, det var han som körde bilen, så jag fick så bråttom att krypa upp i hans knä. Där kändes det så skönt och tryggt att jag genast somnade av en stund. När jag vaknade hörde jag han säga "den här tjejen visar ju var hon vill vara", men min matte sa att dom skulle ha mig kvar, jag var ifrån deras första kull, A-kullen.

Maj månad kom med sol och värme. Han med det sköna knäet hälsade på mig tre gånger i början på månaden, så kanske ändå...

Nu har vi kommit in i juni och Alvas små skyddslingar har flyttat. Jag, mamma Garbo, Alva och Dolly drar nog inte riktigt jämt för nu är det är mycket tjyvnyp och slagsmål för alla vill vi vara nummer ett.

Lördag den 12 juni (jag glömmer det aldrig) kommer det två mopeder in på gårdsplan och på den ena sitter han med det sköna knäet. Min matte kommer ner till hundgården och släpper ut mig, yes "bara" mig. Jag skyndar mig iväg till "mopedisterna" för att fjäska och bli lite ompysslad, blir kliad på magen, nacken, bakom öronen, under hakan, härligt....

MEN HALLÅ, NEJ STOPP, VAD GÖR NI,

släpp inte in mig i hundgården igen till dom andra, då blir det slagsmål igen, suck.

Det blir kväll och jag får mig ett skönt bad och, men, vanudå, jag får ligga i sängen hos lillhusse i natt. Varmt och lugnt och skönt, inga andra att kivas med.

Söndag den 13 juni, om en vecka fyller jag nio månader, börjar väldigt lugnt. Jag får vara ifred, inget slagsmål, solen skiner och det är varmt och skönt. Myser runt för mig själv i hundgården och vad händer, jo den där bilen kommer och nu är dom tre i den, kanske ändå, hoppas. Det känns som om jag ska flytta. Matte kommer och öppnar grinden, jag rusar mot min nya matte, vidare till nya "lillhusse" och slänger mig på rygg, sedan till nya husse och svansar kring honom och sedan sprang jag till bilen för att visa att nu åker vi...

Tänk jag fick också flytta hemifrån tillsist...

Gammelmatte kallar mig numera för "Prinsessan"