En liten rapport från vårt deltagande i
Terrier-SM Viltspår 2015
där vi kom på en andraplats igen.

Efter i vårt tycke "en kaosartad lottning" på fredagskvällen, fick vi med Fru Fortuna's hjälp starta som nummer ett, av fem, kl 8 på lördagsmorgonen ute på Tjörn.
Vi bodde i husvagn på Ursands Camping, där vi hade bokat frukost innan vi skulle ut och spåra. Tji frukost fick vi då den dukades upp till 06:30 och vi måste åka senast då för att hinna i tid till spåret. När vi åkte från Ursand på morgonen så var det grått, ruggigt och disigt. Efter vägen så lättade det upp lite, t.o.m. lite blå himmel mellan molnen utom när vi kom till Tjörn, då blev det lite mörkare moln och lite åskmuller, om än på avstånd.
När vi väl hittat ut och vi börjar närma oss där domaren bor, så strax innan sista backen, ser jag i ögonvrån, i skogskanten 50 meter bort, att det ligger ett rådjur och tittar på oss. Vi stannar och tittar tillbaka och jag säger högt "jag vill inte se något mer av dig idag".

07:50 var vi framme hos domaren Tomas.
Tomas lotsar oss vidare bort på småvägarna och stannar till sist och pekar "parkera där".
Sagt och gjort. Jag plockar ut Tuva och vi gör våran vanliga ritual medan Tomas stänger av strömmen till fårhagen som vi ska passera.

Väl igenom fårhagen kommer vi fram till en liten äng.
Jaha, säger Tomas, den här ängen är startrutan och ni kan börja när ni vill.

Då börjas det igen, "Tuva" fot, sitt. Medan hon sitter och jag tar på henne spårselen så har hon nosen rakt upp, "kollar in spåret". Sitter sedan stilla och väntar på det magiska ordet.

Sedan går "Tuva" och jag in i samma "bubbla" och jag säger "var är spåret". Hon rekar lite först (lite till höger) och sedan bär det iväg. Över ängen, ner mot ett kärr, upp över en liten kulle och ner i kärret igen. Det flaxar till alldeles framför "Tuva" men hon kör vidare med nosen i backen. Hör bakom mig Tomas säga, "det var en fasankull". Det går en liten stund så får jag en liten tanke, "fick hon HP där". Kommer fram till en stenmur "check" hoppar över och jag hänger med, ut på klipphällar = hårda spår, gör en sväng och återigen över en stenmur med taggtråd som jag får krypa under och sedan ut mot ett 10-meters stup och, jag hinner tänka JAHA, viker av mot vänster och hittar en liten smal passage som leder ner i kärret igen, fast på andra sidan, över en liten stenmur och upp på en traktorväg, stanna där. Skott och rakt fram till klöven. 13minuter.

Tomas Lind's bedömning:


2014 kom vi också på en andraplats.
Curt Muréns bedömning: